Avantajele uleiului de ricin


Uleiul de ricin a fost folosit de mii de ani. Uleiul este extras din semintele plantei Ricinus communis. Este frecvent utilizat in medicamente, produse de ingrijire a pielii si chiar sampoane.


Uleiul de ricin este o sursa populara de acid ricinoleic, un acid gras monoinsaturat. O parte din beneficiile uleiului pot fi atribuite acestui acid gras. Uleiul este mai ales inodor. Unii utilizatori il descriu ca avand un miros discret si aromat. Este aproape fara gust, desi unii utilizatori detesta absolut gustul sau.

Ce se intampla daca bei ulei de ricin?


Uleiul de ricin ajuta la tratarea constipatiei


Un beneficiu crucial al uleiului de ricin este acela ca ajuta la ameliorarea constipatiei. Uleiul este un laxativ stimulant. Cand inghiti ulei de ricin, acesta provoaca un peristaltism intens. Utilizarea excesiva de laxative stimulante poate afecta functionarea muschilor intestinali. Prin urmare, asigurati-va ca discutati cu medicul inainte.


Utilizarea uleiului de ricin pentru tratarea constipatiei poate duce, de asemenea, la greata sau varsaturi. Acesta este un efect secundar normal.


Ajuta la tratarea artritei


Uleiul de ricin reduce inflamatia. Acidul ricinoleic pe care il contine are proprietati analgezice si antiinflamatorii excelente. Aplicarea topica a acestui acid a aratat un efect antiinflamator important.


Un alt studiu a aratat ca uleiul de ricin ar putea fi utilizat pentru tratarea artrozei primare a genunchiului in mod eficient. Subiectii cu osteoartrita, carora li s-a administrat o capsula de ulei de ricin de trei ori pe zi timp de patru saptamani, au aratat imbunatatiri ale simptomelor.


Poate trata infertilitatea


De asemenea, avem nevoie de mai multe cercetari. Insa unele studii ne spun ca uleiul de ricin poate debloca trompele uterine. Trompeleblocate pot provoca, de asemenea, infertilitate in cazul femeilor.


Poate trata fasciita plantara


Fasciita plantara implica inflamatia tesutului gros care ruleaza pe partea inferioara a piciorului, conectand osul calcaiului cu degetele de la picioare. In acest scop, uleiul se aplica topic pe zona afectata.


Poate usura simptomele fibroamelor


Fibroizele sunt tumori care se dezvolta in uter. Sunt benigne si non-canceroase. Nu exista nicio cercetare care sa ateste efectele benefice ale uleiului de ricin in tratarea fibroamelor.


Poate trata hemoroizii


Hemoroizii sunt vene umflate in partea inferioara a rectului si anusului. Acestea adesea provoaca disconfort si sangerare. Prin aplicari topice ale uleiului de ricin, aceste probleme vor disparea in timp.


Cercetarile arata ca semintele de ricin pot fi utilizate pentru tratarea hemoroizilor. Acest lucru poate fi atribuit proprietatilor antiinflamatorii ale semintelor si uleiului.


Tratamentul pentru endometrioza


Endometrioza este o afectiune in care tesutul care captuseste in mod normal uterul creste in afara lui. Acest lucru provoaca durere si nereguli menstruale. Masarea abdomenului cu ulei de ricin poate ajuta la ameliorarea durerii.


Amestecarea uleiului cu cateva picaturi de ulei esential relaxant (precum uleiul de lavanda) poate relaxa si mai mult muschii pelvieni.


Acestea sunt cele mai importante beneficii ale uleiului de ricin de care fiecare persoana ar trebui sa profite. Uleiul de ricin este tratamentul perfect in mai multe afectiuni si poate fi inclus chiar in produse cosmetice pentru intretinerea parului si unghiilor, sau pentru hidratare.