Cele mai frumoase filme romantice din toate timpurile


Genul romance este larg si variat – exista filme dramatice si emotionale, dar si filme romantice de comedie. Din acest motiv, de-a lungul timpului s-au remarcat numeroase filme romantice absolut superbe, care au devenit clasice.


Titanic (1998)


Titanic este considerat o epopee romantica. In ciuda tuturor criticilor, acest film ramane un clasic si ocupa primul loc in lista filmelor romantice, in prezent fiind inca persoane care plang ori de cate ori il vad.


The Big Sick (2017)


Filmul inrpirat din viata reala din spitale, si mai exact din viata a doi oameni - Kumail Nanjiani si Emily V. Gordon este unul dintre cele mai originale si mai memorabile filme romantice din prezent. In fata tragediei, un cuplu rezista chiar si atunci cand unul dintre parteneri este in coma. De asemenea, Holly Hunter este cea mai buna mama.


Moonstruck (1987)


Filmul care ii are in rol pe Nicholas Cage si Cher a ajutat-o pe Cher sa obtina primul Oscar. Filmul italian-american perfect cu actiunea in New York, Moonstruck este un clasic de la sfarsitul anilor 80.


Call Me By Your Name (2017)


Filmul regizat de Luca Guadagnino incapsuleaza perfect sentimentele primei iubiri si iubirii pierdute intr-un decor italian frumos. Puncte bonus: CMBYN este cea mai rara poveste de dragoste homosexuala in care personajele nu au un sfarsit tragic.


Dirty Dancing (1987)


Iubirea apare acolo unde nu te astepti si este perfect punctata in pasi de dans, intr-o sala special amenajata, la finalul anilor 80. Si acest film a devenit un clasic.


Dragoste si baschet (2000)


Love & Basketball este unul dintre ultimele filme sportive. La fel se intampla sa fie si unul dintre cele mai bune filme romantice. Pe masura ce doi prieteni incep sa devina adevarate vedete in baschet, incep sa se indragosteasca unul de celalalat - dar carierele lor ii tin departe unul de altul.


Elizabethtown (2005)


Elizabethtown este extrem de interesant si bine cosmetizat, dar este totusi o pveste romantica dulce si dragalasa bazata pe existentialism. Orlando Bloom este tipul perfect care isi gaseste din nou radacinile, iar Kirsten Dunst este doar o fata care apare in postere pentru copii.


Bodyguard (1992)


Chimia dintre Whitney Houston si Kevin Costner este un dezastru, dar dinamica actiunii si modul in care totul se desfasoara face ca acest film sa fie foarte apreciat. De asemenea, are una dintre cele mai iconice coloane sonore din istoria filmului.


Carol (2015)


Cine nu iubeste o poveste de dragoste lesbiana mai ales cand este vorba despre o poveste ce are loc in momentul in care astfel de manifestari erau interzise?


Cand Harry o intalneste pe Sally (1989)


Aceasta este una dintre cele mai bune comedii romantice. Harry si Sally trebuiau sa ajunga impreuna, iar povestea se intinde pe mai multi ani, in care cei doi se evita si se cauta reciproc.


Notting Hill (1999)


O lista de filme romantice fara Julia Roberts este incompleta. Desi a interpretat perfect in Pretty Woman, povestea nuantata si uneori incredibila dintre un om normal si o vedeta de film, desfasurata cu maestrie in Notting Hill este unul dintre cele mai bune filme al Juliei Roberts.