Cele mai bune filme cu vampiri


Filmele cu vampiri au aparut odata cu filmele horror iar unele dintre ele s-au transformat in filme clasice.


Iti prezentam o serie de filme cu vampiri foarte apreciate la nivel international.


„Aproape intuneric” (Kathryn Bigelow, 1987)


Kathryn Bigelow nu a reusit sa obtina rezultate la vremea respectiva cu stilurle de filme clasice asa ca a produs un film perfect in 1980, cu vampiri. Un film minunat, interesant si romantic, plin de muzica in micul oras din mijlocul vestului, „Near Dark” este o poveste de dragoste complicata despre un vampir - Mae (Jenny Wright) si Caleb (Adrian Pasdar), baiatul de care se indragosteste de vampir.


Totusi, tribul de vampiri nomazi este violent, iar regizorul aduce brutalitatea viscerala intr-o scena de bar care este taie romantismul. Audienta acestui film a fost numeroasa in perioada respectiva fiind unul dintre putinele filme care folosea vampiri.


Thirst (Park Chan-wook, 2009)


Chan-wook oscila intre filme romantice si psihodrame. Cu „Setea”, el a transformat genul vampirilor intr-un film de groaza supranatural erotic care il prezinta pe Sang-, un preot romano-catolic care, dupa un experiment medical, este stapanit de o pofta insatiabila de sange.


Ca multe dintre filmele lui Park, „Setea” prezinta si o relatie de dragoste, aici implicand preotul si sotia prietenului sau casatorit care, odata ce a aflat despre starea iubitului ei, participa activ la actiune. Vampirul din acest film nu are nimic in comun cu vampirul clasic, ceea ce il face si mai interesant.


Daughters of Darkness (Harry Kümel, 1971)


Acest film de groaza gotic s-a inspirat din figura reala a contesei maghiare Elisabeth Bathory, considerata de multi drept cea mai prolifica criminala in serie din istorie. Regizorul belgian Harry Kümel si-a modelat vampirul, pe Sapphic, interpretat de Delphine Seyrig, dupa Marlene Dietrich, si a imbracat-o in culori naziste pentru a-i sublinia calitatile de tip demagog.


Ajungand la un hotel de pe litoral, insotite de „asistenta” ei, contesa devine obsedata de o pereche de indragostiti inocenti aflati in luna de miere (John Karlen si Danielle Ouimet), spunandu-le povesti de groaza.


Ganja & Hess (Bill Gunn, 1973)


Antropologul Hess Green este injunghiat cu un pumnal de ceremonie stravechi de catre asistentul sau instabil, George Meda, devenind nemuritor si insetat de sange. Cand sotia lui George, Ganja, vine in cautarea sotului disparut, ea si Hess dezvolta o poveste romantica, macabra.


What We Do in the Shadows (Jemaine Clement, Taika Waititi, 2014)


Vampirii, sunt la fel ca noi. Acest film adopta abordarea batjocoritoare a vampirului pentru a umaniza foarte mult acest gen, facandu-l sa para exact ca noi. Este vorba despre patru colegi de camera dotati cu tot felul de puteri magice, de la levitatie pana la transmogrificare. Unul este nazi, altul dandy, altul ii place tricotatul si asa mai departe.

Desi au peste 100 de ani, ei traiesc ca si cand s-ar fi nascut de curand si au o viata normala, se indragostesc, se cearta si traiesc ca niste vampiri normali.
Acestea sunt unele dintre cele mai interesante filme cu vampiri, apreciate la scara larga de toate persoanele pasionate de acest gen.